Lille Hammershus

HVAD ER ANTROPOSOFI?

Antroposofi er en videnskabelig og kunstnerisk bevægelse som bygger på et menneskesyn at mennesket i sit inderste væsen er et åndsvæsen og at det består af ånd, sjæl (psyke) og legeme.
Benævnelsen antroposofi er sammensat af de græske ord anthropos (menneske) og sofia (visdom eller kundskab), – og betyder således visdom eller kundskab om mennesket.
Antroposofi er også en metode, hvorigennem mennesket har mulighed for at opnå erkendelse af sig selv som åndelig individualitet og bevidsthed om sin oprindelse i en oversanselig verden. Antroposofien er grundlagt af den østrigske filosof Rudolf Steiner. Gennem sin livslange udforskning af mennesket og af det oversanselige opnåede han erkendelse af, at menneskets væsen og dermed lovmæssigheder omkring menneskets eksistens, kan udforskes.

HVEM VAR RUDOLF STEINER?

Rudolf Steiner (1861 – 1925) studerede litteratur, historie og filosofi i Wien og arbejdede en årrække med at redigere Goethes naturvidenskabelige værker og herefter med udgivelsen af Goethes samlede værker (1884 – 1897). I 1891 opnår Steiner en doktorgrad i filosofi for en kritik af Kants erkendelsesteori. Udover at skrive bøger og artikler holdt Steiner ca. 6.000 foredrag rundt om i Europa om blandt andet åndsvidenskab, universets udvikling, verdenshistorie, lægevidenskab, pædagogik, kunst, litteratur, landbrug og religion. Referater af disse foredrag og hans bøger udgør kernen i den antroposofiske kulturimpuls.
Læs mere om Rudolf Steiner på Antroposofisk Selskabs hjemmeside. Antroposofien er udbredt i lande verden over, hvor den bl.a. har givet impuls til det biodynamiske landbrug, forskning indenfor lægevidenskab, skoler, børnehaver, højskoler, specialskoler, seminarer, kunstskoler mm.
Impulsen har et fælles udstrømningspunkt i Schweitz, i byen Dornach, hvor den antroposofiske højskole Goetheanum ligger. Her foregår der forskning i samt formidling af forskellige antroposofiske områder.
Rudolf Steiner - Antroposofi - Lille Hammershus - 600x1000px

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Vi sender dig løbende nyheder om vores arbejde, events og øvrige ting der er relateret til Antroposofisk arbejde. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Se vores GPDR politik her.